Thursday, June 24, 2010

En kattungekull på Elinelund


För några dagar sedan kom ett samtal om en kattmamma med fyra ungar boendes under en husgrund på Elinelund. Kattmamman är okänd för oss och därför okastrerad. Idag hälsade vi på familjen och alla ser välmående ut. I början av nästa vecka ska vi försöka fånga in hela familjen så att de slipper kämpa för sin överlevnad. 

Om du ser en dräktig hona eller kattungar på området så kontakta Maria-Isabel DIREKT! Vi tar hand om kattungarna och hjälper kattmamman! Många tror felaktigt att kattungar är övergivna bara för att kattmamman inte synts till.
En förvildad kattmamma är misstänksam mot människor och visar sig sällan- men det betyder nästan aldrig att ungarna är övergivna! Det är väldigt sällan en kattmamma överger sina ungar, då de är det mest värdefulla hon har. Och om kattungarna skulle visa sig vara övergivna så kan Rädda Katten skaffa fostermamma åt katterna, inga kattungar behöver avlivas för att kattmamman saknas!

Ring Maria-Isabel DIREKT om du ser kattungar/ en dräktig katt
Telefonnummer står på anslagstavlan
webmaster@raddakatten.se

(Vid affären och angränsande gångar rör sig en väldigt överviktig grå/ vit hankatt som kan misstas vara dräktig. Han har dock örontatuering liksom alla de övriga kastrerade katterna)

Kattungarna är 4-6 veckor gamla, fyra st hungriga små dunbollar...

 Det tog inte många minuter förrän kattungarna visade sig, hungern var starkare än rädslan för människor. 

Tuesday, June 8, 2010

Sista kattungarna från ifjol kastrerade














Ifjol föddes 17 st kattungar på koloniområdet, samtliga omhändertogs och de flesta har permanenta hem idag. Vissa av katterna har behövt extra tid för att få förtroende för människor och bor i stödhem där de får all tid och kärlek som de behöver för att utvecklas till trygga katter.
Idag kastreras de sista av fjolårets kattungar bland annat lilla Elle på bilden. Hon fångades in tillsammans med sin syster Maya då de var runt 12-14 veckor gamla, väldigt utmärglade och behövde antibiotika för kattsnuva. Elle är väldigt liten i storleken, ungefär hälften så stor som en normalstor vuxen katt, men om hon hade levt på kolonin idag så hade hon fött sin första kull kattungar förra månaden.
Vi är väldigt glada för att hon slipper det!

Skänk en slant åt veterinärvård åt kolonikatterna


Kolonikatten Isak behövde extra omvårdnad efter sin kastrering

Nu har en postlåda med förskrivna postgirolappar kommit på plats uppsatt på mattunnan!
Precis som människor blir kolonikatterna sjuka och skadade emellanåt och kan behöva akut och kostsam veterinärvård. Lättbehandlade sjukdomar som t ex öroninflammation är väldigt plågsamt för katten. Utan vård kan en lättbehandlad sjukdom snabbt leda till kattens död. Föreningen Rädda Katten bedrivs ideellt utan statliga bidrag därför är privata gåvor en förutsättning för vårt arbete.
– ingen gåva är för liten

Vill du skänka en gåva åt de hemlösa kolonikatterna?
Vänligen ta en pg-lapp från postlådan på insamlinglådan.
Vårt PG-konto är 302628-3, märk inbetalningen med "Kolonikatter" 
så vet Rädda Kattens kassör vad pengarna avser! 
ALLA pengar går oavkortat till dessa katter!

Tass för din omtanke!
Din gåva räddar kattliv